به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ایکوم این مطلب را در نشست هماندیشی موزهداران و حفاظتگران موزهها با عنوان "گامی به سوی موزههای سبز در کشور" که در محل پژوهشگاه برگزار شد مطرح کرد.
او افزود: به منظور ایجاد اقدامات حفاظتی تا به حال بیشتر حفاظت فیزیکی و قانونی اشیا مورد توجه قرار گرفتهاند و از حفاظت شیمیایی آنها غافل بودهایم.
وی با اشاره به اینکه برخی از موزهها حتی این موضوع را در دستور کار خود قرار ندادهاند، گفت: درمواردی شی بعد از گذشت چند سال از قرارگیری آن در موزه مورد بررسی قرار گرفته و مشاهده شده که در اثر فعل و انفعالات شیمیایی آسیبهای زیادی دیده است.
او با اشاره به شرایط اقلیمی کشور، موضوع حفاظت پیشگیرانه و ارزیابی شرایط محیطی موزهها را امری مهم تلقی کرد و افزود: موزههای ایران به اعتبار تنوع اقلیمی و حساسیتی که اشیاء آنها دارند باید مورد توجه ویژهای در این خصوص قرار گیرند.
بهشتی گفت: با تجهیز موزهها به این دانش میتوان این اطمینان خاطر را ایجاد کرد که حفاظت فیزیکی و شیمایی در موزهها اتفاق میافتد.
رییس ایکوم نخستین وظیفه موزهها را حفاظت دانست و افزود: اغلب وظایف موزهها به دلایل مختلف نظیر جنگ، بحران، عوامل طبیعی و... ممکن است تعطیل شود اما وظیفه حفاظتی هیچگاه و تحت هیچ شرایطی تعطیل نخواهد شد.
او در ادامه با اشاره به طرحی که از سوی هادیان پژوهشگر پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی با عنوان روشهای حفاظت پیشگیرانه مطرح شده است تصریح کرد بازگویی این تجربیات فتح بابی است برای بکارگیری روشهای نوین برای نگهداری بهتر از اشیا موزهای که تصمیم گرفتیم این تجربیات را با برگزاری این نشست در اختیار متخصصین این حوزه قرار دهیم.
بهشتی در پایان اظهار امیدواری کرد که این جلسه نقطه آغازی برای شکلگیری برنامههای جدید به منظور حفاظت از موزهها باشد.
دراین نشست یک روزه مدیران و کارشناسان موزههای سراسر کشور و عضو ایکوم حضور داشتند و به بحث و بررسی راههای حفاظت پیشگیرانه در موزهها پرداختند.
نظر شما